Italija zaplijenila španski spasilački brod

Španska humanitarna organizacija je saopštila danas da je Italija zaplijenila jedan od njenih brodova za spašavanje migranata nakon što je posada, uprkos prijetnji smrću koje je upućivala libijska obalska straža, odbila da preda migrante, prenosi Beta.

NVO Proaktiva open arms je potvrdila izvještaje da je brod “Open arms” juče zaplijenjen u sicilijanskoj luci Pocalo i da italijanske vlasti istražuju organizaciju zbog sumnji na kriminalno udruživanje i pomaganje ilegalne imigracije.

Proaktiva je navela da je istraga pokrenuta zbog odbijanja da u četvrtak preda libijskoj obalskoj straži 218 migranata koje je spasila u međunarodnim vodama sjeverno od Libije.

U saopštenju se navodi da je naoružani libijski brod prijetio njihovoj posadi smrću ako ne predaju spašene žene i djecu. Umjesto toga, “Open arms” je migrante u subotu doveo u Pocalo.

Objavio/la na 13:20. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-