Za manje od 24 sata otkriveno 1.842 falsifikovanih potpisa

Od juče u 16.30, kada je softver za provjeru potpisa podrške kandidatima za predsjednika Crne Gore pušten u rad, pa do danas u 12 sati, izvršeno je 33.321 jedinstvenih provjera i otkriveno 1.842 imena ljudi čiji su potpisi falsifikovani.

Ovo je objavio poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović objavio na svom FB profilu, objašnjavajući kako softver funkcioniše.

“Svi uneseni podaci se nalaze, naravno, i na originalnim listama podrške (sa kojih su preuzeti), tako da će Sud provjeriti svaki procesuirani slučaj. Saznanje o falsifikovanju, preko sajta, služi samo kao informacija za pokretanje postupka. Da pojednostavim: ako provjerom preko sajta DIK-a utvrdite da je neko zloupotrijebio vaše ime, taj falsifikovani potpis POSTOJI na listi koju je predao kandidat za predsjednika i sud će ga dobiti na uvid, u original”, objasnio je Radunović.

Sumnje u to da je softver DIK-a pod kontrolom režima i da je priča o falsifikovanju potpisa izmišljena u javnost su ubacili predsjednički kandidati Vasilije Miličković i Marko Milačić, koji tvrde da na njihovim spiskovima podrške nema falsifikovanih potpisa.

Na FB profilu poslanika Radunovića se povela zanimljiva rasprava o ovoj kontroverznoj temi.

Objavio/la na 20:34. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-