Studenti nazvali Đinđića ‘simbolom mafije i liberalnog kapitalizma’

Studentski pokret Novi Sad je pozdravio na Fejsbuku uništavanje tabli sa nazivom Ulice dr Zorana Đinđića koja se nalazi u kampusu novosadskog univerziteta i rekli da “upućuju punu podršku učiniocima ovog dela“.

“Zoran Đinđić nije nikakav simbol demokratije i boljeg života već simbol liberalnog kapitalizma, mafije, sluganstva naše političke elite prema stranim imperijalistima i celokupne bede u kojoj se danas nalazi naše društvo, a koja je direktan proizvod kako njegove politike, tako i politike onih koji su posle njega došli zaključno sa Aleksandrom Vučićem kao najrevnosnijim i najdoslednijim nastavljačem Đinđićeve ‘vizije’”, napisano je FB profilu pokreta.

U poruci je upućen i poziv “da se naziv pomenute ulice promeni i da ulica ponese ime Žarka Marinovića, studenta ubijenog od strane fašista u borbi za pravednije društvo i besplatno, svima dostupno obrazovanje”.

Objavio/la na 12:30. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-