Direktor plaća dolazak na posao biciklom

Direktor firme u novozelandskom Krajstčerču smatra da će dodatna fizička aktivnost i zarada unijeti novi polet u radnike.
Marketinška agencija “Make Collective” inicijativu je pokrenula u želji da podigne nivo energije svojih zaposlenih i smanji zavisnost od automobila.

Radnici koji na posao dođu biciklom svaki dan zarade dodatnih pet novozelandskih dolara (oko tri eura), a iznos će se nakon šest mjeseci stalne vožnje bicikla povećati na 10 dolara. Bonus će im se isplatiti u jednoj isplati na kraju godine.

“Već neko vrijeme razmišljamo da bi bilo dobro da na neki način podstaknemo vožnju biciklom. Ja sam predani biciklista, a novac je očito najbolji podsticaj”, izjavio je direktor kompanije Tim Česni za novozelandski “Stuff”.

On priznaje da su se neki radnici u početku nećkali jer u kancelariji ne postoji tuš, ali na kraju je inicijativu prihvatilo pet od njegovih šest zaposlenih.

Jedan od Česnijevih radnika priznao je da vožnja biciklom na posao nije laka, ali biciklizam je za njegovo zdravlje bolji i od teretane.

“Za sada je super. Imam priliku da vidim kako ljudi hrane patke u parku ili čitaju, što je mnogo drugačije od pukog čekanja da se promijeni svijetlo na semaforu dok vozite”, kaže neimenovani radnik.

Prema gradskom vijeću Krajstčerča, taj grad ima više biciklista od bilo kog drugog grada na Novom Zelandu, a centrom grada prolazi 13 glavnih biciklističkih staza.

Vlada je u izgradnju biciklističkih staza u tom mjestu uložila 150 miliona dolara.

Objavio/la na 08:43. Objavljeno u Zanimljivosti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-