Povoljan smjer za spavanje

Tradicionalni feng šui nauk o srećnom smjeru je dobro uzeti u obzir i prilikom pozicioniranja kreveta, savjetuje Lelija Popović na Atma.hr.

Srećni smjer se izračunava ovako: saberu se dvije posljednje cifre u godini rođenja i svedu na jednocifren broj. Ako se radi o ženskoj osobi, tom broju dodamo 5 i ponovo svedemo na jednocifren broj ako je potrebno.

Recimo da ste rođeni 1975. godine. Treba sabrati 7 i 5 i dobiti 12. Nakon toga saberete 1 i 2 pa dobijete jednocifren broj 3. Njemu dodate 5 i dobijete 8. To je broj pomoću kojega ćete odrediti svoj srećni smjer kreveta.

Ukoliko se radi o muškarcu, jednocifren broj nastao zbrajanjem posljednjih dviju brojki u godini rođenja oduzmemo od 10. Recimo da ste rođeni 1988. godine. Treba sabrati posljednje dvije cifre 8 i 8 i dobiti 16. Da biste ih sveli na jednocifren broj, saberete 1 i 6 i dobijete 7. Taj broj oduzmite od 10 (10-7=3) i dobijete 3, pomoću kojeg ćete odrediti srećni smjer vašeg kreveta.

ISTOČNA GRUPA BROJEVA: 1, 3 , 4 i 9.

* Jedinici je najsretniji smjer za spavanje jug

* Trojki je najsretniji smjer za spavanje jugoistok

* Četvorki je najsretniji smjer za spavanje istok

* Devetki je najsretniji smjer za spavanje sjever

ZAPADNA GRUPA BROJEVA: 2, 5, 6 ,7 , 8

* Dvojki je najsretniji smjer za spavanje sjeverozapad

* Petici je najsretniji smjer za spavanje zapad za žene, jugozapad za muškarce

* Šestici je najsretniji smjer za spavanje jugozapad

* Sedmici je najsretniji smjer za spavanje sjeveroistok

* Osmici je najsretniji smjer za spavanje zapad

Kad se radi o usklađivanju našeg kreveta sa srećnim smjerom spavanja vrlo je bitno raščistiti vrlo čestu nedoumicu: što znači srećni smjer?

Primjer: Moj srećni smjer spavanja je sjever. To ne znači da meni glava treba počivati na sjeveru dok spavam. Ne! To znači da ja trebam biti okrenuta prema sjeveru dok ležim u svom krevetu, gledati u sjever! Vrh glave i jastuk ispod nje u mom slučaju su na jugu. To znači BITI OKRENUT U SREćNOM SMJERU! (Izvor: Atme.hr)

Objavio/la na 10:59. Objavljeno u Svaštara. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-