Mjanmarska nobelovka ostaje bez nagrade ‘Eli Vizel’

Muzej Holokausta u Vašingtonu (SAD) je saopštio da će liderki Mjanmara i dobitnici Nobelove nagrade za mir Aung San Su Ći oduzeti nagradu koju joj je dodijelio za borbu za ljudska prava.

U saopštenju, koje prenose agencije, navedeno je da će Muzej oduzeti Aung San Su Ći nagradu ‘Eli Vizel’, nazvanu po nobelovcu koji je preživeo Holokaust, a koja joj je dodijeljena 2012. godine.

Zvaničnici Muzeja Holokausta su naveli da je odluka donijeta pošto Aung San Su Ći nije osudila masovna ubistva muslimanske manjine Rohindža u Mjanmaru.

Aung San Su Ći je dobila Nobelovu nagradu za mir 1991. godine. Nagradu je primila tek 2012. godine, pošto je 20 godina provela u kućnom pritvoru u svojoj domovini.

Više od 690.000 Rohindža se sklonilo u susjedni Bangladeš od avgusta 2017. godine, bježeći od kampanje etničkog čišćenja koju su osudile i UN.

Objavio/la na 07:23. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-