Meri Mekalis: Katolička crkva je carstvo ženomrštva

Katolička crkva je “carstvo ženomrštva”, izjavila je bivša irska premijerka Meri Mekalis pred konferenciju mreže ‘Glasovi vjere’ koja se danas održava u Rimu, a na kojoj se okupljaju poznate katoličke žene iz cijelog svijeta.

Katolička crkva mora uključiti žene u donošenje odluka, jer u suprotnom rizikuje da će je napustiti, posebno one mlađe, upozorava ova mreža.

“Svjedočimo egzodusu mladih, talentovanih, obrazovanih žena iz Crkve”, kazala je jedna od organizatorki konferencije Čantal Goez i dodala da je “nužno žene uključiti u Crkvu”, jer “ona je i naša Crkva”.

Ova konferencija se, inače, održava u Vatikanu, ali je konzervativni američki kardinal Kevin Farel, prefekt Kongregacije za laike, porodicu i život, s popisa 11 govornica htio da izbaci tri aktivistkinje za LGBT prava, pa je skup prebačena u rimsko sjedište Družbe Isusove.

Objavio/la na 15:24. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-