FBiH: Blokada gradova i dalje traje

U nekoliko gradova u Federaciji BiH od jutros su zbog protesta demobilisanih pripadnika Armije BiH blokirane saobraćajnice.
Nastale su kilometarske kolone, a oni koji su putovali ili se vraćali iz Zenice, Tuzle, Sarajeva ili Mostara, ostali su zaglavljeni.

“Situacija je posebno alarmantna jer se u automobilima nalaze i djeca, a temperatura je ispod nule”, javili su federalni mediji.

Blokada traje cijeli dan, a niko od nadležnih nije se obratio učenicima protesta. U više navrata pokušan je proboj kolone u Zenici i Tuzli, ali su okupljeni to spriječili. Nakon puteva najavljuju i blokadu aerodroma.

Saobraćaj je u prekidu na raskrsnici magistralnih puteva M-4 i M-17 u mjestu Karuše, u mjestu Donja Golubinja kod Žepča, putu Sarajevo-Konjic, na petlji Šićki Brod u Tuzli, petlji Blatuša u Zenici i na Vogošćanskoj petlji u Sarajevu. Na ulazu u tunel na Ivan-sedlu okupilo se 300 demobilisanih pripadnika tzv ABiH, a tu su i relativno jake policijske snage, koje za sada samo nadgledaju proteste. Strahuje se od eskalacije.
Učesnici protesta traže da im se utvrdi borački dodatak i uspostavi tačan registar boraca.

Objavio/la na 23:16. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-