Podgorica: Napad na ambasadu SAD

Podgorički mediji su objavili da je napadač na zgradu ambasade SAD u Podgorici Dalibor Jauković, pozivajući se na nezvanične policijske izvore. Mediji su otkrili i njegov FB profil, sa koga su uzeli fotografiju.

Navodni napadač koji se kasnije ubio je rodom iz Kraljeva (Srbija) a živio je u Podgorici.

Muškarac je sinoć iza ponoći bacio bombu na zgradu američke ambasade u Podgorici i nakon toga sebe raznio eksplozivnom napravom.

Oglasila se i američka ambasada koja je u saopštenju medijima navela da se napad dogodio oko ponoći i da službenici ambasade sarađuju sa policijom na identifikovanju napadača.

“Pola sata posle ponoći ispred objekta Ambasade SAD jedno lice je izvršilo samoubistvo eksplozivnom napravom. Neposredno prije samoubistva to lice je sa raskrsnice kod Sportskog centra ubacilo u krug Ambasade SAD jednu eksplozivnu napravu. Najvjerovatnije je riječ o ručnoj bombi kašikari. U toku su uvidjaj i identifikacija. Tužilac je na licu mjesta i rukovodi uviđajem”, objavila je Vlada Crne Gore na Tviteru saopštenje Uprave policije.

Ulice oko zgrade ambasade su blokirane za saobraćaj i policajci ne dozvoljavaju ni pješacima da se približe sjedištu diplomatskog predstavništva SAD u širem centru Podgorice i neposrednoj blizini zgrade Agencije za nacionalnu bezbijednost Crne Gore.

Očevidac je agenciji Beta kazao da je čuo dvije detonacije jednu za drugom, da je brzo došla policija i pogrebna služba koja je odnijela tijelo.

Podsekretar Stejt Dipartmenta Stiv Goldstin je kazao da su očevici vidjeli čovjeka kako baca objekat preko zida ambasade, prenosi NewYork Times. Navodi se i da niko u ambasadi nije povrijeđen.

Goldstin nije znao šta je motiv napada, niti da li se radi o namjernom samoubilačkom napadu.

Ambasada je na sajtu saopštila da postoji aktivna bezbjednosna situacija i savjetovani su američki državljani da izbjegavaju ambasadu do novog obavještenja.

Objavio/la na 12:01. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-