Nedoumica u Velikoj Britaniji oko Bregzita

Više od 60 poslanika Konzervativne stranke britanske premijerke Tereze Mej potpisalo je pismo u kojem se od nje zahtijeva da obezbijedi “potpunu regulacionu autonomiju” nakon Bregzita.

Mej, čija Vlada je podijeljena oko Bregzita, ima rok od samo osam mjeseci da postigne dogovor sa EU, ali tvrdi da će Velika Britanija napustiti EU u ponoć 29. marta 2019. godine.

Ukupno 62 poslanika Konzervativne stranke potpisali su pismo upućeno Evropskoj grupi za istraživanje, u kojem se iznose predlozi Mej, uključujući i to da se Velikoj Britaniji obezbijedi sloboda pregovaranja i potpisivanja ugovora o trgovini sa drugim državama čim napusti EU, prenosi Srna.

EU je u više navrata zahtijevala od britanske premijerke da razjasni kako zamišlja odnos Britanije i Unije u budućnosti, iako je Mej oprezna kada je riječ o iznošenju detalja, zbog razlika u mišljenju u okviru svoje političke partije.

Objavio/la na 10:45. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-