Darmanović: Moguće samo tehničke korekcije crnogorsko-kosovske granice

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović je kazao danas da je Sporazumom koji su potpisali predsjednici Filip Vujanović i Hašim Tači predviđena mogućnost nekih tehničkih korekcija granične linije između Crne Gore i Kosova, ali da nijesu predviđene neke posebnih izmjene.

“Prema tome, nema nikakvih posebnih promjena“, rekao je Darmanović novinarima, i objasnio da članom 7, nakon što obje države ratifikuju ugovor o granici, zajednička komisija mora da izađe na teren i izvrši korekcije.

Kako je prenio portal RTCG, Darmanović je kazao da postoji mogućnost da se, metar za metar, utvrde neke tehničke korekcije.

“Sporazum o granici mora da se ratifikuje, a ovdje se radi o eventualnom tehničkim popravkama koje ne donose nikakav loš rezultat ni za jednu od strana u pregovaračkom procesu“, rekao je Darmanović.

Vlada Kosova je danas odlučila da povuče Nacrt zakona o demarkaciji sa Crnom Gorom, kako bi u toku tekst dopunila aneks-dogovorom predsjednika Kosova i Crne Gore od petka, a na osnovu kojeg se predviđa mogućnost korekcije prethodnog sporazuma u slučaju da su u pravcu Čakora i Kule počinjene greške.

Objavio/la na 14:04. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-