Osam država izgubilo pravo glasa u UN

Venecueli i Libiji onemogućeno je glasanje na Generalnoj skupštini UN, treći put u poslednje tri godine, zbog duga od više miliona dolara svjetskoj organizaciji.

Među zemljama koje su takođe izgubile pravo glasa su Centralnoafrička Republika, Dominikanska Republika, Maršalova Ostrva, Surinam, Jemen i Ekvatorijalna Gvineja, prenosi Tanjug.

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš obavijestio je Generalnu skupštinu krajem januara da je 14 zemalja, među kojima su Venecuela i Libija u dugovima, a portparol Skupštine Brenden Varma potvrdio je da su Libija i Venecuela izgubile pravo glasa kao rezultat toga.

Prema pismu koje je Gutereš poslao predsjedniku Skupštine, Venecuela duguje oko 25 miliona dolara, a Libija šest, koje moraju da plate kako bi im se pravo glasa vratilo.

U rezoluciji se navodi i da je državama Komoros, Gvineja Bisao, Sao Tome i Prinsipe i Somalija dozvoljeno da glasaju uprkos dugovanjima.

Objavio/la na 12:55. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-