Hrvatska: Predsjednik Ustavnog suda plagirao doktorat

Prema ocjeni Odbora za etiku i nauku u visokom obrazovanju, predsjednik Ustavnog suda Hrvatske Miroslav Šeparović plagirao je doktorsku disertaciju.

Predsjednik Odbora Ivica Vilibić potvrdio je vjerodostojnost mišljenja odbora, koje je objavljeno u medijima, a u kojem se navodi da su citati u doktorskom radu predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića “u najmanju ruku nekorektni”, čime je prekršen Etički kodeks.

“Riječ je o nekorektnom prenošenju, prepričavanju i sažimanju tuđih tekstova”, piše u mišljenju Odbora za etiku i nauku, koji je pregledao Šeparovićev doktorski rad po prijavi penzionisanog profesora zagrebačkog Pravnog fakulteta Vjekoslava Miličića, prenosi Srna.

Odbor je utvrdio da je Šeparović prekršio Etički kodeks jer nije citirao radove dvoje autora – docenta porodičnog prava Aleksandre Korać Graovac i svog mentora Dubravke Hrabar.

Šeparović je protiv svih članova Odbora podnio krivičnu prijavu zbog zloupotrebe položaja i ovlašćenja i smatra da je tu odluku donijelo tijelo koje za to nije imalo ovlaštenja, te da mu je Pravni fakultet potvrdio da je uradio sve prema pravilima.

Objavio/la na 12:12. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-