Šta se dešava u organizmu pri tuširanju hladnom vodom?

Prvo, dolazi do naglog sužavanja krvnih sudova. Njihov volumen se sužava i krv je prinuđena da se kreće većom brzinom. Definitivno se poboljšava cirkulacija krvi u cijelom organizmu. Zidovi arterija i vena jačaju, normalizuje se rad sistema za snabdijevanje krvi u cjelini, povećava se radna sposobnost cijelog kardio – vaskularnog sistema.

​Drugo, hladano tuširanje primorava naše tijelo da proizvede dopunsku energiju za svoje zagrijevanje.

Treće, hladna voda utiče na moždanu koru, poboljšava se rad svih djelova mozga.

Iintenzivira se razmišljanje, počinjete bolje da razumijete i brže da donosite važne odluke!

​Četvrto, vlakna mišića naglo se skraćuju, a to dovodi do ubrzanja cirkulacije limfe, što utiče na metaboličke procese u našem organizmu.

Peto, hladno tuširanje to je mini-stres za organizam, što znači da dolazi do aktivnog lučenja hormona u krvi, što značajno ubrzava sve metaboličke procese u organizmu. A mi dobijamo mini-stresnu- stabilnost!

Šesto, počinjemo da dišemo duboko, i naš organizam se puni kiseonikom, i na taj način se gubi osjećaj umora i pospanosti, povećava se naša radna sposobnost.

Sedmo, kada se ubrzava metabolizam počinje bolje da radi i naš – imuni sistem. Povećava se otpornost organizma na viruse, bakterije i druge zaraze. Znači da ćemo biti rjeđe bolesni i prestaćemo da hranimo novcem apoteke. (Izvor. Bebimur.com)

Objavio/la na 08:59. Objavljeno u Svaštara. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-