Duterte:Pucajte ženama u vagine, bez njih su beskorisne

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte je još jednom zaprepastio svijet izjavama i pozivom na nasilje.

On je rekao svojim vojnicima da bi trebalo da komunističke pobunjenice gađaju vatrenim oružjem u vaginu, umjesto da ih ubijaju.

“Ovo je novo naređenje. Nećemo vas ubijati. Samo ćemo vam pucati u vaginu. Bez nje ćete biti beskorisne”, rekao je on vojnicima u govoru prošle nedjelje, prenosi Tajug.

Organizacije Hjuman rajts voč, sa sjedištem u SAD, osudila je tu njegovu izjavu koja ohrabruje vojsku na seksualno nasilje tokom oružanog konflikta.

Ljevičarska grupa Karapatan je saopštila da je Duterte “sebe predstavio kao fašistu zapjenjenih usta koji podstiče najgora kršenja međunarodnog humanitarnog prava”.

Duterteova izjava poslednja je u nizu njegovih “pomahnitalih ispoljavanja tiranije, ludila i mačizma”, rekla je generalna sekretarka Karapatana Kristina Palabaj.

Duterte je prošle godine rekao vojnicima da smiju sa siluju do tri žene, a da će on ići u zatvor umjesto njih. To je navodno bila njegova šala.

“Za ovo ratno stanje i sve njegove posledice ja i samo ja ću biti odgovoran. Vi samo radite svoj posao. Ja ću da se bavim ostalim. Ja ću da idem u zatvor umjesto vas. Ako silujete tri (žene), reći ću da sam ja to uradio”, rekao je predsjednik Filipina.

Objavio/la na 16:21. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-