Diskriminacija Roma: Zvaničnici u regionu da prepoznaju diskriminaciju i anticiganizam

Dvodnevna radionica koja se bavi diskriminacijom Roma u regionu Zapadnog Balkana, a koja je organizovana pod pokroviteljstvom projekta Savjeta za regionalnu saradnju „Integracija Roma 2020“, počela je danas u Berlinu.

Glavni cilj radionice na kojoj se okupilo više od 80 zvaničnika iz ministarstava država Zapadnog Balkana, među kojima i Crne Gore, kao i Turske, je da se osigura da zvaničnici iz regiona, koji se bave integracijom Roma, prepoznaju i razumiju diskriminaciju Roma.

“Za nas je veoma važno da se formulišu odgovarajuće politike koje vode integraciji, a ne daljoj isključenosti Roma. Ovdje se ne radi o pronalaženju krivaca već o unaprijeđivanju naših kapaciteta i rezultata rada,“ rekao je zamjenik generalnog sekretara Savjeta za regionalnu saradnju Gazmend Turdiju i dodao da je ovo jedna od rijetkih prilika za region da zajednički razmatra diskriminaciju Roma i anticiganizam te da projekat Integracija Roma 2020 pomaže vladama iz regiona u njihovim nastojanjima da se premosti neprihvatljiva razlika između Roma i neromskog stanovništva.

Objavio/la na 17:32. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-