Počinju Zimske olimpijske igre

U južnokorejskom gradu Pjongčangu će danas biti održana ceremonija otvaranja Zimskih olimpijskih igara uz veliki broj gledalaca i paradu sportista brojnih zemalja.

Na Igrama učestvuje skoro 3.000 sportista iz 93 različite zemlje, koji će se od 9. do 25. februara takmičiti za rekordne 102 medalje u 15 različitih sportova.

Јedna od glavnih tema ovogodišnjih Igara jeste zajedničko marširanje delegacija Sjeverne i Јužne Koreje, koje će na ceremoniji otvaranja takmičenja biti pod jednom zastavom.

Crnu Goru će u Južnoj Koreji predstavljati troje sportista: Eldar Salihović i Jelena Vujičić u alpskom skijanju, i Marija Bulatović u skijaškom trčanju (kros kantri).

Salihović i Vujičić će nastupiti u slalomu i veleslalomu, a Bulatović u trčanju na deset kilometara.

Crnogorskim sportistima je to treći nastup na ZOI od sticanja nezavisnosti 2006. godine.

U Vankuveru 2010. godine takmičio se Bojan Kosić (41. mjesto u slalomu i 61. u veleslalomu), a četiri godine kasnije, u ruskom Sočiju, Crnu Goru je predstavljalo dvoje sportista, Tarik Hadžić (38. u slalomu i 62. u veleslalomu) i Ivana Bulatovć (44. mjesto u slalomu).

Objavio/la na 08:24. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-