‘Državni udar’ u sudnici (live stream)

U Višem sudu u Podgorici je danas nastavljen proces protiv okrivljenih za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori u oktobru 2016. godine ispitivanjem Mirka Velimirovića, koji je ranije postigao sporazum sa Specijalnim državnim tužiocem o priznanju krivice, a sada u procesu ima ulogu svjedoka.

Velimirović je, na pisanje advokata Radosavljevića, negirao tačnost navoda iz izjave koju je dao poslije napuštanja Crne Gore prošle godine. U toj izjavi, koju je potpisao kod svog advokata, kazao je da je njegovo priznanje iz oktobra bilo pod pritiskom. On je danas rekao da je po povratku u Zubin potok gdje živi, shvatio da je izgubio ugled i da je išao kod advokata “da to malo ublaži” i da ga zaštiti.

Predsjednica Sudskog vijeća Suzana Mugoša je juče udaljila iz sudnice optužene lidere Demokratskog fronta  (DF)Andriju Mandića i Milana Kneževića do kraja dokaznog postupka.

Osim dvojice lidera DF, optuženi su Mandićev vozač, dvojica ruskih državljana i grupa državljana Srbije, među kojima je i bivši komandant srbijanske žandarmerije Branislav Dikić

Objavio/la na 09:40. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-