Šukovićev intervju sa Sinđelićem

Piše: Dragan Dragović

Prvo, čestitke Šukoviću, koji je ( bez obzira na ovakvo nategnuto stanje u društvu, kad je riječ o “ Državnom Udaru” ) pozvao tog Sindjelića na TV razgovor. Za tako nešto treba imati velikaaa m… i to ona novinarska, pa razgovarati sa (“prokuženom” ) osobom, i to u ovom trenutku. Inače,  Crnoj Gori ( u ovakvim momentima) obično se kaže: sačekaj malo da se vidi ko će biti pobjednik, pa kad sve bude kristalno jasno, onda se “ stavi” na tu stranu. Baš iz tih razloga i smatram da je Šuković napravio veliki korak.

Što se tiče samog intevjua, mislim da je isti bio osrednji ( čak osrednje niži ), tako da gledaoci i nisu mogli dobili odgovor na osnovno pitanje: Ko je, ustvari ta osoba ?! Kuda se kretala, čime se bavila…i tako dalje i tome slično; Šuković je bio u obavezi da postavi milion sličnih pitanja, naročito kad je pred sobom imao “disciplinovanu“ osobu koja je prekidala svoja izlaganja istoga momenta kad mu se kaže da prekine.

Mislim da je Šuković išao kao mačka oko vrelog kazana, sa namjerom da svojim pitanjima “ne povrijedi“ imenovanog, koji bi ( nedajbože) mogao pomisliti da se tu radi o nekom isledjivanju. A ovaj, za razliku od Šukovića, je već toliko premazan svim mogućim bojama, da gotovo nema niti je moglo biti tog pitanja na koje Sindjelić ne bi dao odgovor, bar u onoj formi u kojoj on smatra da treba taj odgovor da zvuči.

Taj isti Sindjelić je jedan prlično prepreden i lukav tip, sa vrlom niskim intelektom i sa veoma ograničenim ljudskim pozitivnim osobinama. U svojim odgovorima on se trudio da pokaže svoju “ljudsku“ stranu; da se prikaže da on, kao svaki normalan otac, šeta sina po primorju ( Ucinj, H.Novi ), (ne može po parku,  iako bi on to volio ), da iznajmljuje stan, da prati javne medije, da čita knjige, da ga ljudi pozdravljaju na ulici, da mu se žena poradja u Podgorici, ali, ipak  za razliku od “normalnog čovjeka”, on niti zaradjuje, niti njemu neko daje sredstava za jedan (“normalan“ ) život u Podgorici, i to više od 15 mjeseci, a da pritom ( olako ) može da ide taksijem ( ?! ) do Ulcinja i Herceg Novog – tamo i nazad. Čovjek koga policija – uopšte ne obezbjedjuje ( bar on to nije vidio! ), ali da je pritom dobio čvrste garancije od iste te policije da njemu i njegovoj familji neće “dlaka s glave faliti“.

Kako je to moguće ?! Tako, Šukoviću, šta ste onda radili na tom razgovoru, sem što ste pravili dugačkeee pauze izmedju pitanja. Da li je vas bilo strah? Da li vas je neko natjerao/nagovorio da radite taj intervju? Da li je vama bilo neprijatno – pred sobom, pred drugima – što imate toga Sindjelića za gosta?  Šta i čime ste se rukovodili kad ste ga pozvali na razgovor? Šta ste se, kojega djavola, prenemagali kao mlada nevjesta, kad ste pred sobom imali tog Sindjelića, kao gosta na svome TV ( i to “ čisto crnogorskom “ ), i to u ovom momentu.

Odmah da kažem da ja niti pripadam tom pokretu zvanom DF, niti mi je taj vrh DF simpatičan, a niti interesantan, da bi to evntualno bio mogući motiv moga ( reklo bi se vrlo negativnog ) pisanja o Sindjeliću. Ne! To nije radi DF, iako mislim da oni i njihova rodbina trpe stravičan pritisak samoga vrha države. Mada, isto tako, ni oni ne ostaju dužni tom istom vladajućem vrhu, tačnije “Milu i Acu”, i to sa svojim nekada neodmjerenim, pretjerano senzacionalističkim ( moglo bi reći uglavnom ) netačnim informacijama ( Medojević, Knežević .. ).

Ja neću, a niti ima potrebe da čekam ishod ovog sudskog postupka pa da kažem da je ta osoba, taj Sindjelić, jedan veoma, veoma negativan čovjek, koji će se poslužiti svim mogućim i nemogućim sredstvima kako bi svoje polusitine i laži prikazao u obliku “prave istine“. A ta osoba sa svojm ”pravom“ istinom je u istim srodstvu kao onaj Minhauzen, koji je, za razliku od Sindjelića, čak može biti iteresantan i simpatičan.

Objavio/la na 08:16. Objavljeno u Analize&Mišljenja. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

1 komentar za “Šukovićev intervju sa Sinđelićem”

  1. A dje su nasi novci?!

    Pa da! Morao sam da se obrijem i da se upristojim, jer sam isao na POSLOVNI sastanak u Moskvi, kaze ovdasnji Sindjelic, koji je ( u svom predjasnjem zivotu ) dugo forsirao imidz srpskog cetnika: duge brade i kose, opasan redenicima municije, sa nozem “ za pas “, i sa nekim oruzjem u rukama ( masinka, mitraljez….sto li ? ); taj Sindjelic sa Pacco Raban naocarima, sa krstom na grudima i sa istampanom mrtvackom glavom na prednjem dijelu crne majice, brije brkove i bradu, sisa kosu na “ nulu “, i glatko obrijan, oblaci odijelo, bijelu kosulju, stavlja kravatu, i tako upicanjen kao iz izloga, leti za Moskvu- na POSLOVNI sastanak sa nekim“ uticajnim “ pristalicama panslavjanstava, koji hoce da plate ( sto kosta – da kosta ) samo da se sprijeci da Crna Gora bude dio NATO pakta. Zamislite, kako izgleda sastanak panslavista sa nekim “ upicanjenim manekenom ” u njihovoj Shtab Kvartiri negdje u Moskvi, na kome se utvrdjuje taktika drzavnog udara u Crnoj Gori. Ja sam stvarno bio ( i ostao ) uvjeren da na tim sastancma panslavista nema POSLOVNIH sastanaka medju najblizim, jer su oni medjusobom toliko bliski da ih objedinjava jedna osnovna ideja; uvjeren sam, takodje, da bi taj “ prirodini “ imidz predjasnjeg Sindjelica, dobro dosao na takvim manifestacijama panslavizma, jer bi jasno ukazivao na nepokolebljivi zanos tog covjeka. A sad zamislite nekog pristalicu ID-a ( Islamske Drzave) koji se “ upristojio “ za Poslovni sastanak sa “ glavnim “ ID-ovcima, i koji zbog tog “ sastanka” oblaci odijelo, bijelu kosulju i kravatu, i ide tako “ pripremljen” u centralu ID-e, da podigne “ ogromne” novce, kako bi taj njihov “ Sindjelic” organizovao drzavni udar negdje u Bagdadu, Damasku, Kabulu,Teheranu.… Mislim da takvih “poslovinih“ sastanaka nema kod ovih “ pravovjernih” islamista.
    Ako je iole tacno to sto prica Sindjelic, i ako su mu ti panslavisti dali “ ogromne” pare za ovaj tzv.“ Drzavni Udar”, onda Sindjelic i svi oni koji su bili ukljuceni ( direktno ili indirektno) u taj ” Panslavjanski Projekt”, moraju biti jako spremni na vrlo skore nenajavljene “ posjete”. Uvjeren sam da Sindjelic i njegovi saradnci nisu toliko naivni da ne znaju da kod njihovih “partnera” postoje jasna pravila; kao prvo: povracaj novac za neizvrsene aktivnosti ( i to kako znaju i umiju), a ako ti ( ne) izvrsioci ne mogu ili nece to da urade, onda ce ta “ gopoda“ preduzeti “ odgovarajuce mjere “ kako bi po svaku cijenu dosli do svoga novca. Sindjelic i njegovi saradnici, isto tako, treba da znaju da ti “ panslavjani” mogu “ bratski da piju vodku”, ali kad je u pitanju njihov “ izgubljeni“ novac, onda tu svako “ bratstvo” prestaje da postoji; kao i bilo koji “opravdani“ razlog za neizvrsenje dogovora.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-