Urgencija u slučaju Gorana Đurovića

Advokat Dalibor Tomović, koji zastupa Gorana Đurovića u sporu protiv Skupštine Crne Gore zbog nezakonitog razrješenja funkcije člana Savjeta RTCG, je podnio danas Osnovnom sudu u Podgorici urgenciju za odlučivanje o privremenoj mjeri, kojom se traži obustavljanje primjene odluke Skupštine o razrješenju do odluke suda.

U urgenciji je istaknuto da priroda spora i moguće nenadoknadive posljedice zahtijevaju hitno odlučivanje o privremenoj mjeri, s obzirom na to da je tužena Skupština u međuvremenu raspisala konkurs za izbor novog člana Savjeta RTCG umjesto razrješenog Đurovića, prema kome rok za dostavljanje dokumentacije za izbor kandidata za novog člana Savjeta ističe 13. februara, a onda Skupština bira između prijavljenih kandidata po zadatim kriterijumima, saopšteno je iz Akcije za ljudska prava, koja pruža besplatnu pravnu pomoć Goranu Đuroviću, zahvaljujući podršci organizacije Media Legal Defence Initiative iz Londona.

Objavio/la na 17:51. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-