Migranti zatražili azil u Crnoj Gori

ilustracija

Sedamnaest migranata je zatražilo azil u Crnoj Gori i za sada nema indicija da su bili žrtve trgovine ljudima, saopštila je Uprava policije.

Migranti su u utorak italijanskim brodom, čija ih je posada prihvatila na moru, uplovili u Luku Zelenika.

Nakon što je utvrđeno da se radi o osobama koje su tražioci azila u Crnoj Gori, u organizaciji UNHCR-a, svih 17 lica je, kako se navodi, sprovedeno u Centar za azil.

“Napominjemo da se, s obzirom da su lica tražioci azila u Crnoj Gori, o njihovim zahtjevima odlučuje u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i u zakonom predviđenom roku”, kaže se u saopštenju.

Aktivnosti koje su policijski službenici, u saradnji sa nadležnim tužiocem, sproveli za sada ne ukazuju na sumnju da je ovih 17 lica krijumčareno preko granice od drugih lica, odnosno da su žrtve trgovine ljudima.

“Policija će nastaviti istragu u ovom slučaju a istraga će se voditi i u tom pravcu, kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice”, navodi se u saopštenju.

Objavio/la na 17:14. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-