Evropljana sve manje

Prema zvaničnom izvještaju Eurostata, Italijani kao narod mogu potpuno da nestanu do 2080. godine, jer se broj autohtonih građana ove zemlje sve brže smanjuje. U narednih 60 godina, većina stanovnika Italije će biti afričkog ili azijskog porekla.

“Cifre našeg demografsko vačkog tima nijesu originalne, jer i zvanična statistika ima slične podatke. Ne samo da su italijanske i evropske vlasti u potpunosti svjesne toga, ali izgleda da vrše repopulaciju stanovništva u takvoj mjeri da bi im i Šveđani pozavidjeli”, piše u izvještaju, prenosi Blic.rs

Italijanska stopa fertiliteta – broj djece po ženi je 1,34, što je daleko ispod nivoa obnavljanja stanovništva – 2,1. Sve ovo se odnosi i na cijeli evropski kontinent.

U tom smislu Evropa je poput Japana. Razlika je u tome što dok japanske vlasti očekuju da će stanovništvo zemlje do kraja ovog vijeka opasti 60 odsto, evropske vlade predviđaju rast populacije.

Zašto je to tako? Evropski lideri su se opredijelili za naseljavanja migranata, dok njihovi japanski partneri nijesu. Tokijski organi odbijaju da zamijene svoje ljude sa ljudima iz drugih zemalja, jer znaju da na duži rok takav korak znači da će Japan postojati samo kao ime.

Da bi bolje razumjeli demografski razvoj u Evropi, tim Gefira je razvio softver za simulaciju populacije, nazvan Cerberus 2.0.

Program koristi podatke Eurostata i nacionalne statističke agencije različitih evropskih država članica.

Za Italiju, Cerberus 2.0 je započeo svoju simulaciju sa nivoom populacije iz 1985. godine, što je prva godina za koju je dostupna kompletna baza podataka o smrti i stopama fertiliteta.

Počev od 1985. godine, Cerberus 2.0 je izračunao da bi u 2016. godini Italija trebalo da broji 55 miliona ljudi. Međutim, prema Istatu, /Italijanski nacionalni institut za statistiku), bilo je 60 miliona stanovnika, što znači da je u Italiji ima i pet miliona imigranata.

Objavio/la na 12:09. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-