Fejsbuk poziva na borbu protiv lažnih vijesti

Društvena mreža Fejsbuk pozvala je korisnike na borbu protiv dezinformacija i na prepoznavanje “vjerodostojnih” izvora zbog poplave senzacionalizma i dezinformacija, saopštio je izvršni direktor Fejsbuka Mark Zakerberg.

“Previše je senzacionalizma, dezinformacija i podijeljenosti u današnjem svijetu”, ocijenio je Zakerberg dodajući da društvene mreže omogućavaju ljudima plasiranje informacija brže nego ikada.

On kaže da je važno da svaki korisnik istakne kvalitetnu informaciju ali da je veoma teško odlučiti koji su izvori informacija vjerodostojni.

Društvena mreža koju koristi više od dvije milijarde korisnika najavila je da će, između ostalog, koristiti ankete kako bi utvrdila koje medijske kuće korisnici Fejsbuka smatraju vjerodostojnima, prenosi Tanjug.

“Ta novina neće promijeniti količinu informacija koju ćete vidjeti na Fejsbuku. To će samo promijeniti ravnotežu informacija u korist izvora koje se smatra vjerodostojnima”, kaže Zakerberg.

Od sledeće nedjelje, najavljuje on, Nuz fid će davati prednost kvalitetnim vijestima pred onima koje objavljuju manje vjerodostojni izvori.

Objavio/la na 19:13. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-