Bijela kuća optužila demokrate da Amerikance uzimaju za taoce

Bijela kuća je danas optužila demokrate u Kongresu da Amerikance uzimaju za “taoce” poslije neuspelih pregovora o budžetu i djelimičnog zatvaranja federalne vlade, prenosi Beta. Portparolka predsjednika Donalda Trampa, Sara Sanders je rekla da su demokrate u Senatu “stavile politiku iznad nacionalne bezbjednosti”.

“Nećemo pregovarati o statusu ilegalnih imigranata dok demokrate građane koji poštuju zakon drže kao taoce svojim neodgovornim zahtjevima”, rekla je Sanders.

Delimično zatvaranje američkih federalnih službi stupilo je na snagu u ponoć nakon neuspjeha republikanaca i demokrata u Senatu da postignu kompromis o budžetu.

To je prva blokada savezne vlade od oktobra 2013, kada je trajala 16 dana.

Demokrate uslovljavaju glasanje dogovora o zaštiti od deportacije 700.000 mladih imigranta koji su dovedeni u zemlju kao djeca i tu ilegalno ostali.

Tramp je prekinuo program iz vremena njegovog prethodnika Baraka Obame koji daje zaštitu tim mladim imigrantima. Tramp traži da budući dogovor o imigraciji uključi novac za izgradnju zida na američko-meksičkoj granici.

Objavio/la na 10:55. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-