Počeli razgovori o ukidanju rominga u regionu

Marija Gabriel, evropska komesarka za digitalnu ekonomiju i društvo sazvala je prvi sastanak mobilnih operatera sa Zapadnog Balkana kako bi se razmatrale mogućnosti oko snižavanja i mogućeg ukidanja tarifa roaminga, prvo između zemalja u regionu, a potom i sa zemljama članicama EU.

Ovaj susret je u skladu sa prioritetima bugarskog predsjedavanja EU koje će posebnu pažnju posvetiti povezivanju na Zapadnom Balkanu. Na samitu EU-Zapadni Balkan koji će se održati 17. i 18. maja u Sofiji, najviše će se razgovarati o povezivanju, prenosi RSE.

Najavljena je mogućnost da komesarka Gabriel na tom sastanku izađe sa preliminarnim planom o koracima koje treba preduzeti, a koji bi vodili ka potpunom ukidanju tarifa za roming između regiona i EU.

Ukidanje naplate za roaming unutar EU, koje je stupilo na snagu u junu prošle godine, smatra se jednim od najvećih uspjeha Evropske unije u prethodnim godinama. Proces koji je vodio od smanjenja pa do potpunog ukidanja tarifa unutar EU je trajao više od deset godina.

Objavio/la na 22:38. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-