Putin: Iza napada dronovima ne stoji Turska, a mi znamo ko stoji

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je kazao da Rusija zna ko je izveo napade dronovima na ruske baze u Siriji i otklonio  spekulacije da je iza napada stajala Turska.

Rusija je neposredno nakon napada poslala protestnu notu turskom vojnom vrhu i turskim obavještajnim službama. Izgleda da su Rusi inicijalno mislili da je Turska podstakla napad, pošto je isti izveden s prostora gdje kontrolu drže pro-turski militanti.

“Ovo su bile provokacije koje su imale za cilj omesti ranije sporazume. Nadalje, ovime se htjelo narušiti naše odnose s našim partnerima, Turskom i Iranom. Mi znamo tačno što se dogodilo i u skladu s tim ćemo i djelovati. Iza provokacije nijesu stajali Turci. Znamo ko je izveo napade. Znamo i ko je platio za ove provokacije i znamo tačno koliko”, rekao je Putin, prenosi Advance.hr.

“Ove letjelice su kamuflirane na način da izgledaju kao jeftina izrada. No, u njima se zapravo nalaze visoko-tehnološki elementi”, rekao je Putin.

Komentar za medije dao je neposredno nakon što je telefonom razgovarao s turskim predsjednikom Redžepom Taipom Erdoganom.

Objavio/la na 09:45. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-