Muzej zaboravljenih zvukova

Kako se tehnologija razvija, tako se mijenjaju i zvukovi koje povezujemo s omiljenim uređajima. Sjećate li se kako je zvučala pisaća mašina, konektovanje na internet putem dial-upa, ili zvuka koji je nastajao duvanjem u disketu Nintenda ili Sege?

Ako ste ponekad nostalgični i želite da ponovo čujete ove zvukove koje vjerovatno više nikada nećete čuti u stvarnom svijetu, otiđite u virtuelni Muzej ugroženih zvukova i kliknite na sliku uređaja koji želite da čujete.

Kreator muzeja je Brendan Chilcutt koji je želio da sačuva neke od zvukova iz svoje mladosti, kao što je skoro svima poznat zvuk gužvanja kasete koja se zaglavi u videu.

Ali, Chilcutt ipak nije samo jedna osoba, ovo je pseudonim za tri studenta (Phil Hadad, Marybeth Ledesma i Greg Elwood) koji opisuju nastanak ideje kao klasični “Aha!” trenutak.

Iako muzej za sad ima ograničenu količinu zvukova, njegovi kreatori tvrde da imaju ‘desetogodišnji’ plan i planiraju da dodaju još mnoštvo drugih zvukova koji se u današnjem svijetu više ne čuju.

Objavio/la na 09:08. Objavljeno u Zanimljivosti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-