Ajfon ponovo najprodavaniji tehnološki proizvod godine

Ajfon je ponovo bio najprodavaniji tehnološki proizvod godine, a prodaja je porasla u odnosu na 2016, navodi se u analizi objavljenoj u Usa Today.

U izvještaju stoji i da je broj prodatih komada ubjedljivo veći od bilo kog drugog tehničkog proizvoda na listi, prenosi N1.

Analitičar Denijel Ivs kaže da je tokom 2017. godine Apple prodao 223 miliona ajfona, dok je prethodne godine prodato 211 miliona.

Među prvih pet mesta su i:

– Samsung Galaxy S8 i Note 8 smartfoni: 33 milion

– Amazon Echo Dot bežični zvučnici za pametne telefone: 24 miliona

– Apple Watch: 20 miliona

– Nintendo Switch – konzola za video igru, i grupnu od 299 dolara: 15 milion

Apple je prodao više ajfona nego ukupno što je prodato proizvoda sa naredna četiri mjesta na vrhu liste najprodavanijih.

Ivs predviđa da će naredna godina biti još uspješnija za Apple, kad su ajfoni u pitanju, jer se na proljeće očekuje unapređena verzija SE iPhone, ali i još novih telefona.

Na globalnom tržištu udio Guglovog sistema Android je 85 odsto, dok je 15 odsto “uzeo” Apple-ov iOS. Ajfon je i dalje najpopularniji brend među smartfonima i stvara dubok jaz u odnosu na drugoplasirani Samsung Galaxy S8 sa 33 miliona.

Ipak, kako navodi Usa Today, Samsung ima širi portfolio telefona, pa je na primjer tokom 2016. godine isporučio ukupno 320 miliona smartfona, a telefoni sa nižim cijenama dobro su se kupovali van SAD, kao što su modeli J3, On8 i A9.

Objavio/la na 13:48. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-