Nove godine

Što je više Novih godina sve ih manje slavimo. Čim prođe vrijeme Djeda mraza počinju sumnje, razočarenja i prevare. Kao što je i sam Djeda mraz prevara. Varaš ti – varaju tebe. U početku manje, kasnije sve više i više.

Zatim dođu neke godine kada novogodišnja pompa i sve što je prati počne da nas nervira. Em smo stariji za godine, em znamo da će naredna biti lošija od prethodne. Osim ako smo nepopravlji optimisti. A ako smo takvi, samo će nam teže padati sve više novih razočarenja i tek poneki uspjeh.

Veliki broj Novih godina je kao veliki broj partnera/ki. Očekivanje i nade ima, ali uvijek ili skoro uvijek ispadne da su prethodni/e bili bolji. I nema više onog zanosa kao što ga je nekad bilo.

Svako pravilo ima izuzetak pa i ovo, zato ipak ne gubimo nadu. Možda će nam ova Nova godina biti stvarno bolja, ili ćemo u novom partneru/ki stvarno pronaći onaj istinski zanos i sreću.

Mada…!?

Kada se pređu trideste, mnogi od nas bi Novu godinu i ono što joj prethodi najradije prespavali. Ali i tada, kada se probudimo moramo je čestitati. Svima. I onima koje ne simpatišemo, kulture i pristojnosti radi. A tek kurtuoazni poljubci? Ima li što gore od takvih poljubaca i one trenutne nedoumice da li mu/joj treba samo pružiti ruku, ili je/ga poljubiti i lažno zagrliti?

Ima li zamornijih pitanja od onih: „đe ćeš za Novu“ i „kako ti je bilo za Novu“?

Što objaviti na fejsbuku i instagramu ako nismo bili i fotografisali se na nekom in mjestu, u in društvu? – za mnoge je prava mora.

Sa Novom godinom počinju novi stresovi, a sama ona je ogroman stres koji je propraćen obično lažnim sjajem, lažnom srećom i lažnom nadom. Posle nje dolazi osjećaj duboke praznine kao posle uobičajnog, mehaničkog, rutinskog, nemaštovitog seksa. I manja ili veća depresija od mamurluka raznih vrsta: emotivnog, alkoholnog, finansijskog.

Zato je Novu godinu možda najbolje „proslaviti“ na planini – ko može to: na skijama, sankama, u običnoj šetnji po bijelom, čistom snijegu. Sa djecom i suprugom, ili partnerom/kom, ili sami – samcijati. U tišini snijega udahnuti prirodu, osjetiti prijatan umor, svježinom osvježiti i razbistriti um oporavljajući tijelo. I što dalje od velikih hotela, restorana, prežderavanja i predoziranja raznih vrsta. Tako, zaista, imamo šansu da, makar na trenutak, godina za nas bude baš nova i makar bolje počne, iako će se na kraju završiti kao svaka.

Objavio/la na 11:02. Objavljeno u Blog. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-