Neutralnost Interneta danas otišla u prošlost

Savezni odbor za komunikacije SAD (FCC) je danas izglasao ukidanje pravila iz 2015. kojima se osigurava slobodan i otvoren internet, otvorivši time prostor za preoblikovanje današnjeg digitalnog svijeta, prenosi Index.hr.

Izglasavanje predloga čelnika FCC Ajita Paija pobjeda je pružalaca internetskih usluga kao što su AT&T, Comcast Corp i Verizon Communications koja im daje mogućnost da kontrolišu kojim sadržajima potrošači mogu pristupiti.

Time se ukida tzv. “neutralnost interneta”, pojam koji u SAD označava sve ono što danas potrošači očekuju od interneta – da budu povezani na bilo koju web stranicu, aplikaciju ili sadržaj koji požele i da imaju kontrolu nad internetom.

“Neutralnost interneta” je temeljno načelo koje zabranjuje internetskim pružateljima usluga da ubrzavaju, usporavaju, blokiraju ili naplaćuju bilo koji sadržaj, aplikaciju ili web stranicu kojoj potrošač želi prići, podsjeća Index.hr.

Objavio/la na 23:24. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-