‘Državni udar’ u sudnici: Mandić i Knežević udaljeni iz sudnice

Sudsko vijeće je danas udaljilo iz sudnice Višeg suda optužene Andriju Mandića i Milana Kneževića do kraja davanja iskaza svjedoka saradnika Saše Sinđelića.

Mandić je udaljen nakon što je glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i specijalnog tužioca Sašu Čađenovića nazvao ništarijama i ološem, koji će za ovo što rade odgovarati pred Bogom, ljudima i zakonima.

Knežević je insistirao da bude udaljen iz sudnice, ne želeći prethodno da se izjasni da li želi ili ne da postavlja pitanja svjedoku saradniku. On je tužilački dvojac Katnić – Čađenović nazvao krimminalnom grupicom, a Sudsklo vijeće je optužio za kršenje Zakona o krivičnom postupku.

Nakon što Mandić i Knežević nijesu iskoristili svoje pravo da postavljaju pitanja svjedoku saradniku, preostalo je da Sudsko vijeće ispita Sinđelića.

Optužena Branka Milić je od Sudskog vijeća zatražila stavljanje van snage rješenja kojim je Sinđelić dobio status svjedoka saradnika i krivično gonjenje te osobe.

Lideri Demokratskog fronta, najjače opozicione političke organizacije u Crnoj Gori, Andrija Mandić i Milan Knežević, nekoliko državljana Srbije i dvojica državljana Rusije optuženi su za organizovanje kriminalne grupe s ciljem nasilnog preuzimanja vlasti u Crnoj Gori u oktobru lanjske godine, na dan održavanja parlamentarnih izbora.

 

Objavio/la na 10:30. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-