‘Državni udar’ u sudnici: Mandić uvrijedio Čađenovića, suđenje prekinuto

Optuženi Andrija Mandić je na danasnjem ročištu u predmetu ‘državni udar’ optužio Milivoja Katnića da je “ključni čovjek” montiranog procesa, a predsjednika Višeg suda Borisa Savića da je “poslušnik”.

“Za ovo ćete da platite, za ove montaže”, poručio je Mandić i kazao da neće postavljati pitanja svjedoku saradniku Saši Sinđeliću, nakon čega je udaljen iz sudnice.

Prilikom izlaska iz sudnice, Mandić je specijalnom tužiocu Saši Čađenoviću nešto dobacio, a pošto sud nije čuo, Čađenović je kazao da mu je Mandić rekao: “Koje si ti govno”.

I Sinđelić je izbačen iz sudnice jer je kazao da je Mandićev sin ubica, a Mihailo Čađenović jer je potom rekao Sinđeliću da je “glib”.

Sudsko vijeće je udaljilo iz sudnice optuženog Milana Kneževića, jednog od lidera Demokratskog fronta, zbog nedozvoljenog obraćanja svjedoku saradniku Saši Sinđeliću i specijalnim tužiocima.

Knežević je protestovao zbog načina na koji svjedok saradnik govori o ljudima iz Demokratskog fronta i mitropolitu crnogorsko primorskom Amfilohiju, kvalifikujući taj govor kao uvredljiv.

Knežević je tražio da ga Sudsko vijeće udalji iz sudnice do kraja procesa.

Prilikom izlaska iz sudnice, Knežević se obratio specijalnom tužiocu Saši Čađenoviću riječima: “Šta me gledaš, mišu jedan”.

Optužena Branka Milić je protestovala zbog toga što je, prema njenom mišljenju, svjedok saradnik vrijeđao mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i sve vjernike u Crnoj Gori i zatražila pauzu radi konsultacija sa advokatom.

Nakon pauze, Milić je odbila da nastavi da postavlja pitanja svjedoku saradniku kako mu ne bi davala legitimitet, a sudsko Vijće je optužila da ne štiti njena prava, već da se poistovjetilo sa svjedokom saradnikom.

Nakon toga, Vijeće je Milić udaljilo iz sudnice.

Svjedok saradnik u predmetu poznatom kao pokušaj državnog udara u Crnoj Gori Saša Sinđelić je rekao danas, odgovarajući na pitanja optužene Branke Milić, da nikada nije ranije sreo glavnog specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića.

Milić svjedoka saradnika naziva Aleksandar, a ne Saša, jer je tužilaštvo ranije u spisima navodilo upravo ime Alaksandar.

Nastavak suđenja je danas počeo obavještenjem da nije prihvaćen zahtjev dijela odbrane i jednog od optuženih Milana Kneževića za  izuzećem predsjedavajuće sudskim vijećem Suzane Mugoše i predsjednika Višeg suda Borisa Savića.

Suđenje će biti nastavljeno sjutra u 10 sati.

Objavio/la na 11:05. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

1 komentar za “‘Državni udar’ u sudnici: Mandić uvrijedio Čađenovića, suđenje prekinuto”

  1. Sve ovo skupa lici na najjeftiniju trecerazrednu predstavu, tako da kod nas obicnih posmatraca, sve ovo pocinje da izaziva gadjenje. Ovo rociste (nazvano “ Drzavni Udar “) pretvorilo se u egzibicionizam najnizih poriva, i to od strane svih. Nismo mi navikli na ovu vrstu “otvorenosti”. Previse je ovo za nas. U cilju da se ( koliko-toliko ) sacuva dostojanstvo sudija, tuzioca, advokata, optuzenih, odnosno odgovarajucih institucija, a kroz njih i same Crne Gore, predlazem da ubuduce ovo sudjenje bude “ zatvoreno “ za javnost.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-