Goran Đurović upozorio Administrativni odbor

“Administrativni odbor treba da preispita osnov svog poziva na izjašnjenje i započetog postupka razrješenja Darka Ivanovića sa funkcije člana Savjeta Agencije za elektronske medije”, poručio je Goran Đurović, član Savjeta RTCG, u danas izdatom saopštenju za javnost.

Đurović se oglasio povodom pisma koje je danas dostavio članovima Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore.

Đurović je upozorio Administrativni odbor da će prekršiti Zakon o elektronskim medijima ako “nastavi postupak sa obrazloženjem saopštenim na prethodnoj sjednici ovog tijela”. On poučava da Zakon “predviđa u kojim slučajevima se razrješavaju članovi Savjeta AEM”, te da “osnov za pokretanje postupka razrješenja člana Savjeta AEM ne može biti kršenje člana 11 i 13 Zakona o  sprečavanju korupcije”.

“Zakon o elektronskim medjima, koji jedino može da primjeni Administrativni odbor u postupku razrješenja, ne predviđa da član Savjeta AEM može biti razriješen zbog kršenja članova 11 i 13 Zakona o sprečavanju korupcije koji se odnose na ograničenja u vršenju javne funkcije. Sa druge strane, Zakon o sprečavanju korupcije ne sadrži normu kojom se stavlja iznad drugih propisa uključujući Zakon o elektronskim medjima ili kojom derogira pojedine članove Zakona o elektronskim medjima”, naveo je Đurović u saopštenju za javnost.

On je upozorio članove Administrativnog odbora na to kako “svjesnim kršenjem propisa… umjesto da budu primjer građanima, pokazuju da su iznad zakona i da im je jedini interes zadovoljenje potreba njihove partije. Poruka koju šalju građanima svojim odlukama je da svi nisu jednaki pred zakonom a to je dodatno problem jer se protiv odluka Skupštine Crne Gore ne može voditi upravni spor već građani svoja prava mogu zaštiti pred osnovnim sudom”.

Administrativni odbor je ranije Skupštini predložio razrješenje Nikole Vukčevića, člana Savjeta RTCG, što je i učinjeno.

Objavio/la na 18:05. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-