Beograd sjedište Transportne zajednice Zapadnog Balkana

Sjеdištе Transportnе zajеdnicе Zapadnog Balkana bićе u Bеogradu, potvrđеno jе na prvom ministarskom sastanku Savjеta Evropskе unijе i zapadnog Balkana u Brisеlu. Odluka je donijeta jednoglasno uz podršku “svih prеdstavnika iz rеgiona i članica EU”, saopšteno je iz srpskog ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Sporazum o Transportnoj zajednici jugoistočne Evrope potpisan je između Srbije, Kosova, Crne Gore, Albanije, Makedonije, jula 2017. godine, u Trstu. Cilj ove zajednice je, kako je ranije saopšteno, jedinstveno tržište transportne infrastrukture, kopnenog, rječnog i pomorskog saobraćaja na Zapadnom Balkanu, a u skladu sa pravnim regulativama Evropske unije.

BiH je bila jedina zemlja Zapadnog Balkana koja u Trstu nije potpisala ovaj ugovor, već je to učinila u septembru, prenosi portal KoSSev.

Objavio/la na 11:13. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-