Putinova pitanja MOK-u

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je istakao značaj činjenice da u odluci Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) o isključenju olimpijske reprezentacije Rusije sa sljedećih igara nema zaključaka o državnom sistemu podrške dopingu u zemlji.

“Važno je što u zaključcima komisije piše da u Rusiji nije postojao sistem državne podrške dopingu. Ovo je važan zaključak“, rekao je Putin, obraćajući se radnicima GAZ tokom posjete fabrici u Nižnjem Novgorodu, prenosi Sputnjik.

Ako je to tako, postavlja se pitanje zašto je “olimpijcima zabranjeno da se takmiče pod ruskom zastavom i ruskim simbolima, ukoliko nema državne podrške“, upitao je Putin.

“Kaznite, onda, one koji su krivi. A drugo, ako ne postoji državna podrška dopingu, zašto onda ne možemo da se takmičemo pod našim nacionalnim simbolima? To je, naravno, veliko pitanje“, rekao je predsjednik Rusije.

Objavio/la na 19:49. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-