Studenti FVU počeli ukrašavati Bijelo Polje

bijelo-poljeStudenti Fakulteta vizuelnih umjetnosti (FVU) Univerziteta Mediteran iz Bijelog Polja i Podgorice su danas farbali i ukrašavali kutije za struju u ulici Tršovoj i dijelu pored kružnog toka, kako bi taj dio Bijelog Polja učinili ljepšim, saopštila je press služba Univerziteta Mediteran.

Ovo je bila ideja Tine Nerac, studentkinja treće godine Fakulteta vizuelnih umjetnosti iz Podgorice.

“Ideja je bila da u Bijelom Polju napravimo neku zanimljivu atrakciju, a to je street art u gradu. Počeli smo od kutija za struju. Radeći na njihovom uljepšavanju smatramo da ćemo dodati drugu dimenziju ulicama ovog lijepog grada“, rekla je Nerac za Radio Bijelo Polje.

Studenti FVU iz Podgorice su odabrali Bijelo Polje kao početni grad za realizaciju ove ideje, jer FVU Univerziteta Mediteran ima predstavništvo u ovom gradu.

Ove aktivnosti se realizuju u okviru projekta “Multimedijalni studio” koji realizuje FVU, a koji finansiraju Ministarstva prosvjete i nauke sredstvima koje je obezbijedila Svjetska banka.

Narednih dana studenti će raditi street art projekte na razlicitim lokacijama u Bijelom Polju.

Objavio/la na 19:17. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-