Prijavite kršenje zakona! Dajte doprinos jačanju vladavine prava

Javljaju: Aktivistkinje ANIME

Dan ljudskih pravaAnima- Centar za žensko i mirovno obrazovanje će obilježiti Dan braniteljki ljudskih prava tako što će 29. novembra u 12 sati dijeliti liflete na Trgu od oružja sa porukom –PRIJAVITE KRŠENJE ZAKONA! DAJTE DOPRINOS JAČANJU VLADAVINE PRAVA

Od početka 2016. godine, Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore, Centar za žensko i mirovno obrazovanje – ANIMA, Sigurna ženska kuća, Otvoreni Centar Bona Fide Pljevlja, NVO Sos telefon za žene i djecu žrtve nasilja Plav, NVO Snažna Mama, NVO Stečajci u Crnoj Gori i Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) zajedno prate sprovođenje Akcionog plana za Poglavlje 23 – najvažnijeg reformskog dokumenta čija implementacija u Crnoj Gori treba da osigura  evropske standarde u oblasti pravosuđa, borbe protiv korupcije i poštovanja ljudskih prava. U okviru praćenja sprovođenja Akcionog Plana za Poglavlje 23 ovih osam organizacija pružaju razne servise građanima i udruženjima građana da prijave nezakonitosti i kršenje ljudskih prava. Animi se mogu  prijaviti slučajevi selektivne pravde, nekažnjivosti zločina i diskriminacije žena u institucijama sistema.

Uloga braniteljki  ljudskih prava je da  prate primjenu zakona, pokreću inicijative za promjene zakona, pružaju podršku ženama čija su prava ugrožena, učestvuju u izradi izještaja UN, EU i drugih međunarodnih organizacija a prije svega da  ukazuju na nepravde u društvu i rade na tome da  društveni odnosi i odnosi moći budu promijenjeni.

Na ovaj dan kao braniteljke ljudskih prava  iznova naglašavamo  da se društveni konflikti i političke  krize moraju rješavati mirnim putem.

Objavio/la na 11:26. Objavljeno u Čuj - viđi - javi. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-