Tea Gorjanc Prelević: Procesuirati u CG one koji su pomagali Mladiću

Tea Gorjanc Prelević/HRAIzvršna direktorica Akcije za ljudska prava (HRA) Tea Gorjanc Prelević je, u reagovanju na presudu Haškog tribunal Ratku Mladiću, izrazila očekivanje da Vrhovni državni tužilac Crne Gore “skupi snagu i procesuira doprinos službenika Republike Crne Gore ratnim zločinima Mladićeve vojske”.

“Ne smije se zaboraviti da su izbjeglice iz Bosne i Hercegovine nezakonito hapšene u Crnoj Gori, a zatim neposredno izručene Mladićevoj vojsci, koja ih je onda ubila. Takođe, opšte poznati ‘vikend ratnici’, koji su iz Crne Gore odlazili u Foču i druga mjesta u istočnoj Bosni, i za koje se pretpostavlja da su pod okriljem Mladićeve vojske učestvovali u pljačkama, silovanjima i ubistvima nikada nisu istraženi i procesuirani, iako je ekspert Evropske Unije, Mauricio Salustro na to posebno skrenuo pažnju crnogorskom državnom tužilaštvu još 2014. godine”, navodi se u saopštenju HRA.

Tea Gorjanc Prelević je katzala da očekuje da presuda ratkom komandantu bosanskih Srba “postane pravosnažna i da djeluje kao opomena za sve koji smatraju, kao što je smatrao Mladić, da su njihovi zločini nevidljivi i da su oni nedodirljivi”.

Objavio/la na 18:00. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-