SAD na ratove potrošile 5.6 biliona $ od napada na WTC

Američko uvođenje demokratije-njihov rat za mirDok SAD ratuje, prosječni američki poreski obveznik na to godišnje izdvoji 23 386 dolara, sudeći prema izvještaju Brown Instituta za međunarodne i javne poslove.

Do kraja fiskalne 2018. godine, američka potrošnja za ratove u Iraku, Siriji i Avganistanu, otkako se dogodio napad na Svjetki trgovački centar (WTC) mogla bi doseći 5.6 biliona dolara.

Izvještaj je dio projekta ‘Troškovi rata’ u čijoj je realizaciji učestvovao međunarodni tim od 35 naučnika, aktivista za ljudska prava, ljekara i pravnika koji su istraživali i raspravljali o teretu ratovanja, piše BigThink, prenosi Lider.

Ratovi SAD au većinom finansirani zaduživanjem, a ne novim porezima ili rezovima.

Troškovi rata u službenim izvještajima u obzir uzimaju izdatke kao što su zdravstveno osiguranje i invalidske naknade za vojnike, ali još uvijek postoje milijarde neobjašnjivih troškova.

Izvještaji ne uključuju novac koji SAD troši na protivterorističke akcije u Ugandi, Sahari, Karibima, Srednjoj Americi ili na inicijativu Ministarstva odbrane koja je usmjerena na zastrašivanje Rusije.

Objavio/la na 22:39. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-