Rusija: Imamo dokaz da SAD podržava ISIS

dzihadistiMinistarstvo odbrane Rusije je saopštilo da SAD “imitirajući borbu protiv terorizma, zapravo obezbjeđuju pokriće jedinicama terorističke grupe ISIS za promovisanje svojih interesa na Bliskom Istoku”.

Rusko Ministarstvo saopštilo je da su “američke snage odbile da izvedu vazdušne napade na teroriste ISIS-a koji su se povlačili iz sirijskog Abu Kamala”.

Operacija za oslobađanje istočnog grada Abu Kamala pokazala je da je “američka koalicija direktno podržavala terorističku grupu ISIS”.

“Ove činjenice su neosporni dokaz da Sjedinjene Američke Države, koje za svjetsku zajednicu imitiraju nepomirljivu borbu protiv međunarodnog terorizma, zapravo pokrivaju borbene jedinice ISIS-a da bi se obnovila njihova borbena sposobnost, da bi se one pregrupisale i iskoristile u promovisanju američkih interesa na Bliskom istoku”, navodi se u saopštenju, koju prenosi Sputnjik.

Objavio/la na 13:07. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-