Klintonovi pod istragom

Hilari Klinton/AFPIz Mistarstva pravde SAD je saopšteno da je od tužilaca zatraženo da istraže humanitarnu fondaciju bračnog para Klinton i sporazum o prodaji kompanije Uranium One ruskoj kompaniji Rosatom, prenosi RSE.

Uranium One, kanadsku rudarsku firmu koja je posjedovala petinu američkih zaliha uranijuma, kupila je 2010. godine ruska državna kompanija Rosatom.Bil Klinton

Američko ministarstvo spoljnih poslova, pod tadašnjom državnom sekretarkom Hilari Klinton, pomoglo je u odobravanju ovog sporazuma iz 2010. godine, zajedno s bivšim predsjednikom Barakom Obamom.
Republikanci tvrde da je Ministarstvo spoljnih poslova odobrilo ovaj sporazum nakon što je humanitarna fondacija Bila Klintona primila donaciju u iznosu od 145 miliona dolara.

Neke od tih doprinosa Klintonovi nijesu javno obznanili, uprkos njihovom obećanju da će javno imenovati sve donatore, navodi Njujork tajms.

Objavio/la na 20:11. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-