Ambasada SAD oštro ukorila Kosovo zbog razgraničenja sa Crnom Gorom

Samoopredjeljenje-granicaAmbasada SAD na Kosovu je izrazila razočaranje izvještajem Komisije za demarkaciju granične linije sa Crnom Gorom, prenosi Beta.

“Izjave Komisije su neosnovane, dezorijentisane i pogrešne”, piše u izjavi koja je proslijeđena medijima nakon izvještaja vladine Komisije za demarkaciju granične linije sa Crnom Gorom.

“Postojeći sporazum predstavlja tačan proces utvrđivanja granice koju su potvrdili državna komisija Kosova i mnogi međunarodno poznati stručnjaci”, navedeno je u saopštenju. Navedeno je i da je Stejt department 2015. potvrdio da je prvobitni sporazum tačno odražavao granicu koja je postojala od 1974. godine između Kosova i Crne Gore.

“Od tada nema činjenica koje dovode u pitanje tu odluku. Dovođenje u sumnju sporazuma i odugovlačenje procesa ratifikacije dovodi u opasnost odnose Kosova sa svojim susjedom i EU, i ostavlja izolovane građane Kosova”, piše u saopštenju Ambasade SAD.

Ambasada zahtijeva od instituicja Kosova da rade na promovisanju interesa građana Kosova.

Član Komisije za demarkaciju granične linije sa Crnom Gorom, Fljorim Isufi je rekao da nema potrebe da komentariše izjavu američke ambasade pošto se ne odnosi na rad Komisije.

Isufi je rekao da na jučerašnjem sastanku komisije njima nije omogućeno da govore i da su u medijima dati samo negativni i neosnovani elementi.

Objavio/la na 23:16. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-