Nema predoziranja od marihuane

marihuanaMarihuana ne može izazvati smrt kao rezultat trovanja povezanog s drogom, rezultat je najnovijih istraživanja američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti koji je naučno pojasnio zašto je nemoguće predozirati se marihuanom.

Prema navodima Centra koje je objavio britanski The Independent, do smrti predoziranjem ne može doći zato što se kanabinoidni receptori, za razliku od receptora za opijate, ne nalaze u dijelu mozga u kojem su područja za kontrolu disanja.

Drugim riječima, marihuana i opijati utiču na različite putanje u tijelu. Opioidni putevi, poznati i kao receptori, prisutni su u područjima mozga koji kontrolišu disanje, ali marihuana djeluje na sasvim drugu grupu receptora.

Radi se o kanabinoidnim receptorima koji ne utiču na disanje, pa, prema tome, marihuana ne može izazvati njegov zastoj, bez obzira na količinu unosa.

Prije nekoliko godina pojavila se naučna studija koja je pokazala kako bi do predoziranja marihuanom moglo doći ukoliko osoba popuši 20.000 do 40.000 puta više marihuane nego što sadrži jedan džoint. Iz toga proizlazi da je predoziranje marihuanom moguće ukoliko osoba u 15 minuta konzumira 750 kilograma ove supstance.

Objavio/la na 07:00. Objavljeno u Svaštara. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-