Vatikan: Sačekati “Božije vrijeme” za kanonizaciju Stepinca

stepinacDržavni sekretar Svete stolice Pjetro Parolin, kojeg je papa imenovao za svog zamjenika, poručio je da će kanonizacija Alojzija Stepinca, koju Hrvatska iščekuje, a Srbija joj se protivi, pričekati “Božije vrijeme”, pišu nezavisne.hr.
Parolin, koji je juče doputovao u dvodnevnu zvaničnu posjetu Hrvatskoj kao izaslanik pape Franja, izjavio je da je došao u Hrvatsku na poziv kardinala Bozanića i hrvatskog katoličkog univerziteta koji slavi godišnjicu a ne na kanonizaciju Stepinca.

Rekao je da osjeća veliku ljubav hrvatskog naroda prema Stepincu koji je, kako je ocijenio bio branitelj istine i da je on, kao blaženi, već prijatelj Božiji i može se posmatrati kao uzor.

Parolin je podsjetio da je mješovita pravoslavno-katolička komisija srpske i hrvatske crkve izdala jedno usaglašeno saopštenje u vezi sa kanonizacijom Stepinca. Kako je ocijenio, taj proces i zajednička komisija pomogli su oko zajedničkog razumijevanja, a da je kanonizacija unutrašnje pitanje Katoličke crkve.

Objavio/la na 16:44. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-