Podgorički maraton prigrlio djecu s autizmom

maratonci

Među brojnim učesnicima ovogodišnjeg internacionalnog Podgoričkog maratona, danas su bila i djeca sa autizmom iz sportsko-rekreativnog društva “Građanski”. Njih desetak, starosti od 6 do 21 godina, za nepunih pola sata istrčalo je takozvanu “Trku zadovoljstva” od 5 kilometara.

Ovo, ipak, kako se navodi u saopštenju tog društva, nije prvo takmičenje u kojem su učestvovali.

„Prije nekoliko mjeseci smo formirali tim i učestvovali na Podgoričkom Triatlonu, a tu je i nekoliko džudo festivala na kojima često učestvujemo, što kao takmičari, što van konkurencije“, navodi u saopštenju trener Ivan Bojović.

Ponosan je, dalje navodi, na svoje polaznike.

„Veoma sam zadovoljan njihovim rezultatima, kao da su osvojili zlato“, dodaje on.

A zadovoljni su i roditelji, koji su, doduše kao publika, bili na ovom maratonu. Jedan od njih, Veliša Radulović, naglašava važnost ovakvih događaja za djecu sa smetnjama u razvoju.

„Rastko je već učestvovao na Trijatonu i na tri džudo festivala, i veoma smo ponosni na njegove rezultate. Hvala trenerima koji ulažu veliki napor da bi ih pripremili za ovakve događaje. Želio bih da iskoristim ovu priliku da pozovem ostale roditelje da uključe svoju djecu u sportske aktivnosti. Iz sopstvenog iskustva znam koliko im je to važno“, navodi on.

Iz sportsko-rekreativnog društva “Građanski” najavljuju dalji angažman, kada su ovakvi događaji posrijedi.

„Zahvalili bismo se članovima Atlantskog saveza na organizaciji, kao i Ministarstvu sporta i Ministarstvu finansija koji su nam pomogli da se uključimo u zvanični dio takmičenja“, zaključuje se u saopštenju društva.

Objavio/la na 20:06. Objavljeno u Vijesti, Čuj - viđi - javi. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-