Barselona optužuje Madrid za državni udar

Katalonija-BarselonaPredsjednica katalonskog parlamenta Karme Forkadelj je izjavila večeras da mjere koje je usvojila španska vlada o raspuštanju katalonske vlade i raspisivanju izbora predstavljaju “državni udar”, prenose agencije.

“Premijer (Španije Marijano) Rahoj želi da parlament Katalonije prestane da bude demokratski parlament, a mi to nećemo dozvoliti. Zato želimo da građanima ove zemlje uputimo poruku odlučnosti i nade. Mi se danas obavezujemo, nakon najozbiljnijeg napada na katalonske institucije od njihove obnove, da ćemo braniti suverenitet parlamenta Katalonije”, poručila je Forkadelj.

Stotine hiljada pristalica nezavisnosti okupile su se danas u centru Barselone, a okupljenima su se pridružili i predstavnici katalonskih vlasti, na čelu s predsednikom Karlesom Pudždemonom, koji je naveo da će na danas objavljene mere Madrida dati odgovor u večerašnjem televizijskom obraćanju.

Objavio/la na 21:11. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-