Administrativni odbor i božija pomoć

Gostujući nedavno u emisiji ‘Okvir’ TVCG, posvećenoj aktuelnom pitanju odnosa vlasti prema pojedinim članovima Savjeta RTCG, rekao sam, pored ostalog, ‘Neka je Bog u pomoći Administrativnom odboru’. Ova poruka je bila završnica moga upozorenja na moguće pritiske koje ima ili će tek imati ovo radno tijelo Skupštine koje formuliše predloge o mogućim razrješenjima članova/ca Savjeta RTCG.

Predsjednik Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore Luiđ Škrelja, koji je, prema izvorima iz TVCG, izbjegao da se pojavi u emisiji ‘Okvir’, sinoć (srijeda 18. oktobar) je gostovao u emisiji ‘Iz pravog ugla’ i polemisao sa stavovima iznesenim u emisiji ‘Okvir’. On je gostovanje iskoristio i da optuži predsjednika Savjeta RTCG Vladimira Pavićevića, jednog od učesnika debate u emisiji ‘Okvir’, da mu je prijetio porukom ‘Neka je Bog u pomoći’.

Kada sam čuo da gospodin Škrelja moj iskaz pripisuje gospodinu Pavićeviću, poslao sam poruku koleginici Duški Pejović, čiji je bio gost predsjednik Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore, u želji da ispravim njegove navode. Pošto je koleginica moju poruku pročitala tek poslije okončanja emisije i odlaska gospodina Škrelje iz studija, javnost je ostala uskraćena za ovu informaciju.

Nije mi milo da se bilo čije riječi pripisuju drugome, posebno u namjeri da se taj drugi optuži. U konkretnom slučaju, nije mi milo što to čini neko tako značajan u sistemu zakonodavne vlasti, kao što je gospodin Luiđ Škrelja. Posebno mi nije milo čuti da se poruka ‘Neka je Bog u pomoći’ tumači kao prijetnja.

Kada prizivamo Božiju pomoć, mi tada mislimo na pozitivnu božansku energiju koja nas osnažuje, čini kuražnijima i moralnijima. Kada želimo da nekome Bog bude od pomoći, mi slutimo ili znamo da je taj u nevolji i da mu je potreban neki moćan saveznik. Kada želimo da nekome Bog bude saveznik, želimo da bude i mudar i pravedan.

Objavio/la na 11:07. Objavljeno u Blog. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-