Porodice žrtava žele “Marš istine i pravde” do “Žute kuće”

nestali srbi sa kosovaUdruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji zatražilo je od Kfora i Euleksa da im omogući “Marš istine i pravde” i bezbijedan put od Merdara do “Žute kuće” u Albaniji, gdje su ubijani kidnapovani kosmetski Srbi.

U saopštenju udruženja se navodi da su tom relacijom njihovi najbliži kidnapovani, mučeni, ubijani, a da je cilj marša da se ukaže na nekažnjene zločine počinjene nad Srbima.

Iz Udruženja navode da bi učesnici marša sa sobom ponijeli i Srpski zid plača “Kosmetske žrtve”, koji bi na kraju marša istakli ispred zgrade vlade takozvanog Kosova, prenosi Srna.

“Mi porodice kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji tražimo da Kfor i Euleks obezbijedi slobodan i miran prolazak `Marša istine i pravde`, koji će ići putem Livadice-Priština-Bondstil-Drenica-Metohija-`Žuta kuća`-Tirana”, ističu iz Udruženja.

U saopštenju se podsjeća da je u Livadicama kod Podujeva veliki broj Srba kidnapovan i ubijen 1999, 2000. i 2001. godine, a da su Kfor i Unmik do danas ostali nijemi posmatrači zločina koji su se desili.

Veliki broj Srba je otet u Prištini i okolini i odveden u NATO bazu Bondstil, a veliki broj ih je kidnapovan 1998. godine /deset rudara kopa “Belaćevac”, civili iz opštine Orahovac/, koji su odvođeni u logore Likovac i Mališevo u Drenici.

Udruženje podsjeća da je na stotine Srba ubijeno na Metohiji i širom Kosova, a prema tvrdnjama bivšeg haškog tužioca Karle Del Ponte, 400 kidnapovanih Srba kamionima je prebačeno preko Crne Gore i Makedonije u “Žutu kuću” i logore u Albaniji.

U saopštenju nije navedeno kada bi ovaj marš bio održan.

Objavio/la na 16:20. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-