“Filip Moris” se uključio u borbu protiv pušenja

pusenje, skole hr fotoKompanija “Filip Moris Internešenel” saopštila je da će potrošiti oko 1,0 milijardu dolara u osnivanje fondacije za smanjenje procenta pušačke populacije, pošto proizvođač cigareta “Marlboro” namjerava da pušače preobrati u korisnike proizvoda koji ne sagorijevaju duvan.

Derek Jak, bivši funkcioner u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji koji je radio na globalnom sporazumu o duvanu, biće na čelu fondacije, prema današnjem saopštenju “Filip Morisa”, prenosi Tanjug vijest agencije Blumberg.

Kompanija je precizirala da planira da ulaže oko 80 miliona dolara godišnje tokom 12 godina u taj projekat, počev od 2018. godine.

Više od tri miliona pušača je prešlo na korišćenje “Filip Morisovog” inovativnog elektronskog uređaja IQOS, koji zagrijava a ne sagorijeva duvan, čime se eleminišu mnogi negativni efekti koji nastaju prilikom korišćenja običnih cigareta, kao što su pepeo, duvanski dim, neprijatni mirisi.

Ovaj proizvođač cigareta je podnio zahtiev američkoj Agenciji za hranu i liekove za dobijanje dozvole da taj proizvod plasira kao uređaj koji može da smanji rizik od bolesti povezanih sa pušenjem, navodi Blumberg.

Objavio/la na 10:00. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

1 komentar za ““Filip Moris” se uključio u borbu protiv pušenja”

  1. Licemjerje !!! Jedini nacin borbe protiv pusnja je prestanak pusenja. I tako, kad “Filip Moris” prestane da proizvodi cigarete ( bilo kakve ) tek tada se moze racunati da se ta kompanija bori protiv pusenja. A ovako, izjava te kompanije lici na deklaraciju : ja te ubijam – ali ne tako nemilosrdno kao sto sam te do sada ubijao.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-