CG 92. na listi o ispunjenju ciljeva održivog razvoja

CrnaGoraViše od 60 odsto nacija u svijetu trebalo bi da ispuni neke od ciljeva u oblasti zdravstva postavljenih u okviru Programa Ujedinjenih nacija za održivi razvoj do 2030.

U analizi časopisa The Lancet navodi se da su na vrhu liste od 188 zemalja po ispunjenju globalnih ciljeva održivog razvoja Singapur, Island I Švedska, dok Srbija zauzima 77. mjesto.

Od zemalja Zapadnog Balkana tu su još i Hrvatska, na 42. mejstu, Makedonija je 76., Srbija je na 77. mjestu, Bosna i Hercegovina na 93, prenosi Glas Amerike.

Prema ovoj listi, Avganistan je najmanje napredovao u ispunjavanju globalnih ciljeva održivog razvoja.

Između ostalog, ti ciljevi podrazumijevaju smanjenje smrtnosti kod djece i majki od malarije, prenosi Tanjug.

Ipak, manje od 5 odsto zemalja će uspjeti da smanji broj gojazne djece, obolijevanja od tuberkuloze i smrtnosti u saobraćaju.

Ovaj izvještaj, koji je finansirala Fondacija Bila i Melinde Gejts, trebalo bi da pomogne zemljama da definišu svoje politike u oblasti održivog razvoja i da riješe probleme u domenu zdravstva.

Objavio/la na 09:53. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-